Anonüümne
Lauamangud.ee tegi illustratsioonidega lühijutu 2011 a. lauamängumessist. Kuna ma pidin kirjutama, kuidas asjad tegelikult toimusid, siis tuleb väheke pikem jutt illustratsioonidega.

Messikeskuse juurde jõudes viskas Aigar mu autost välja, et ise parklasse kohta otsima minna. Mina läksin lõdisedes piletisaba lõppu, mis oli eelmise aastaga võrreldes ikka 5x lühem. Jõudsin vaevalt end seal sisse seada kui minu juurde tulid kaks sakslannat küsima, kas ma tahan messil olla 4 päeva ning edasi - kas ma oleksin huvitatud grupipiletist. Kuna ma muidugi olin, pandi kamp kokku ning enne kui Aigar parklast kohale jõudis, olin ma juba piletitega sees.

Aigari kohale jõudes seadsime sammud lettide vahele ning otsustades, et sel aastal me vähemalt esimesel päeval suurt midagi ei osta, vaid rohkem vaatame ja mängime, liikusime aeglaselt ja uudistades ringi. Rahvast paistis vähe olevat. Huvitavaid mänge paistis samuti vähe olevat. Või oli asi selles, et ikkagi 3 aasta järjest viibisime messil ning hakkasime harjuma ning liiga nõudlikuks muutuma...

Miniatuuridest rohkem lugu pidades kui mõni aeg tagasi, sai nende keskel ringi käidud ja imetletud. Mõtlesime värve osta, kuid lükkasime ka selle pühapäevale. Vaevalt need otsa saavad.

Avastasin ühe leti juures iPadid, millel mängud peal, sh Agricola, Summoner Wars, Ascension jm. Viimast proovisin isegi mängida. Ascensioni leti juures aga sattusime T-särkidest ning kahest laiendist vaimustusse. Aga ikka lükkasime ostmise edasi.

Pratchetti mängu delux versiooni nähes tilkus Aigari süda verd, kuid seda 120 euro eest ka ikkagi ostma poleks hakanud. See-eest läksime hoopis osa saama kohustuslikust programmist - Udo Grebe oksjonist. Ka see tundus sel aastal olevat lahjem ning tühjem. Grebe ei olnud oma kostüümis, mänge oli vähe ning oksjon toimus tavapärase 3 korra asemel vaid 1 kord päevas. Küll aga saime oksjonil kokku Martiniga, kes istus enne algust kohal nagu 10 euro senti ning võttis ka paari mängu juures sõna. Pildil on aga mäng, mille eest Aigar õhinal pakkumisi tegi, Ovet meeles pidades. Kahjuks läks see siiski mujale.

Edasi käisime juba kolmekesi ringi ning vaatasime hindava pilguga üle ka 1830 rongimängu, mis nägi välja erakordselt kvaliteetne ja ilus. 50 eurot me selle eest aga välja käia ei tahtnud ning kuna Martin otsustas jääda üht sõjamängu vaatama/kuulama ja me ei jaksanud teda oodata, tegime oma tavapärast ringi: miniatuurid, odavad mängud, Fantasy Flight. Ja jälle uuesti - miniatuurid, odavad mängud...

Naljaka välimusega mänge oli palju. Samuti igasuguseid delux variante. 7 wondersil olid laual üüratult suured komponendid. Sellest võib mingit aimu ehk ka pildilt saada, kus on võrdluseks toodud kõrvalolev pastakas.

Pärast 8 tundi ringi kõndimist, kusjuures mitte ühtegi korda me ei istunud ega mänginud midagi, hakkasid jalad tuld lööma ning kaalusime äraminekut. Tegime küll korra peatuse soomlaste boksis, kus mõtlesime mängida, kuid selgus, et laual olev mäng on hoopis mingi prototüüp, mida keegi õpetama ei tulnud, niisiis liikusime edasi väljapääsu poole.

Ligi tund aega otsisime Valley Games' boksi, kuid seda me ei leidnudki. Paistab, et teda messil polegi seekord. Kella 6 ajal lahkusime messilt hotelli suunas, võttes nõuks homme aega rohkem istudes veeta ja mängida. Tänane päev läks nagu rohkem liikumisele ja kaalu kaotamisele.

Üldistused: edit post