Anonüümne
Kuna Rootsis elutsevalt lauamängurilt sai kohalike traditsioonide kohta küsitud, uurisin ka Autraalias elavalt hardcore lauamängurilt, kuidas seal lauamänguõhtutega lood on. Üldiselt pidid aga kehvad olema.

Kuna praegune ajutine austraallane on tõeliselt hardcore lauamängur (30-se sõjaväega kallaletungimine on küll äärmuslik näide, kuid siiski tõsi), siis tema jaoks need õhtud, mis seal toimunud on, jäävad lahjaks. Mingi Munchkin jms. Ühtlasi nentis kahetsusega, et ka Neemet pole seal (eestlastele on Neeme elav legend). Ta on küll kindel, et kindlasti on kuskil ka paremaid lauamänge, kuid pole jaksanud siiani veel väga otsida. Selle kohapealt tõi hea näite, milline on ikkagi suurlinna ja Tallinna erinevus - kui Tallinnas kuskil mõni lauamänguüritus toimub, pole seda sugugi keeruline üles leida, Sydney's on see aga "kuratteabkus".

On küll olemas mõned nn lauamänguklubid ehk siis "närused kohvikud", kus saab eriti nartsuks aetud mänge rentida koomiliste hindade eest ($15/h). Nt oli seal Puerto Rico, mis oligi tema jaoks ainus mängitav mäng. Kuid ülejäänud mängud olid juba Bang! ja Balderdash jms stiilid, mis pole vastuvõetavad. Normaalseid lauamängupoode on seal loomulikult küll, kuid siiani ta ei tea, et seal mõni üritus toimuks.

Eestlasele omase pealtükkivusega püüdis ta töökaaslastele Race for the Galaxy peenemaid manöövreid õpetada, kuid need ei osanud seda väga hinnata, vaid "tahtsid kogu aeg tööd teha". Omavahel öeldes - kuna ma tean, kuidas ta seda mängu mängib, siis ma selle üle põrmugi ei imesta; temaga Race for the Galaxy mängimise asemel tahaks ma ka ainult tööd teha.

Nii et kahjuks pole sisserännanud eestlasel Austraalias erilisi lauamängututtavaid välja kujunenud. Peotäis selliseid potentsiaalseid "võiks kah" on olemas, aga mitte kedagi, kes eriti entusiastlik mängude suhtes oleks. Nii et mänguvõlg olevat päris karm juba.

Soovitasin tal küll Boardgamegeekis kuulutuse üles panna, et "otsib Sydney lauamängureid", aga pole veel kuulnud, et ta seda teinud oleks. :)