Anonüümne
1. Algaja mängur (ehk nööb, nagu mugavalt juba eesti keeles nimetatakse, ingliskeelsest sõnast newbie või noob).
See on siis inimene, kes on alles tulnud ühe teatud mängu või ka üldise mängumaailma juurde. Algselt positiivsust ja tahtmist täis, kuid teeb elementaarseid vigu, kuivõrd tal pole aimugi, kuidas asjad "tegelikult käivad". Ja kui tal korralikult nahk üle kõrvade tõmmata, siis on täiesti võimalik, et tal on eluks ajaks üks korralik trauma.

2. Juhumängur
Selle tegelase mänguaeg, huvid ja teadmised on piiratud. Ta mängib lihtsa ülesehitusega mänge ning enamasti lihsalt ajatäiteks. Seega eelkõige lähevad peale mängud, milles on sotsiaalset suhtlemist ehk seltskonnamängud või peremängud, kuivõrd need ei nõua mingeid erilisi jõupingutusi.

3. "Ema" tüüpi mängur
Seda tüüpi inimene otsib eelkõige harivaid mänge oma (või halvimal juhul ka võõrastele) lastele. Ta on väga kinni detailides ja enne teatud mängu muretsemist tahetakse üksikasjalikku selgitust mängu olemuse, haritavuse ning komponentide küsimustes. Olles oma otsuse teinud, loodab ta, et see hoiab tema silmatera tegevuses ülejäänud 10 aastat.

4. Keskmine mängur
Sellisele tüübile meeldivad väga erinevad mängud. Ta on mängumaailma väga laialt haaranud, seega näitab ta tõsist huvi mängude, nende komponentide, keeruliste strateegiate suhtes ja tal võb olla isegi väga õrn tahtmine proovida sõjamänge. Ääretult entusiastlik, kuid ei suuda veel siiski nii palju konkurentsi pakkuda kui hardcore mängija.

5. Retromängur
Nagu nimigi ütleb, siis see on inimene, kes armastab mängida ning ka koguda vana kooli mänge. Paljudest retromängijatest võivad ajapikku koguni vanakraamikaupmehed saada...

6. Tõsine ehk hardcore mängur
Hardcore mängija teab väga täpselt, kes ta on ja mida ta tahab. Talle pole mingit vajadust pakkuda erinevat tüüpi mänge või nende osas mingit nõu anda. Ning tuleb meeles pidada, et see mängija võtab mängimist väga tõsiselt ja tal on tugev tahtmine mänguga alati korrektselt lõpuni jõuda. Ta võtab enamasti küllaltki agressiivselt sõna nii oma blogis, infoportaalides kui ka lauamängurite endi seas, arutledes välimust, strateegiaid, esitades nii poolt kui vastu argumente. Ei maksa siiski tema möirgamisest end hirmutada lasta, enamasti on ta üsna lahke, kuigi ehk pisut paranoiline, aga mõelge vaid kogu selle aja ja vaeva peale, mis ta mängude alla paneb ning te mõistate isegi ...